Det var då för väl

Den här killen passar inte som läkare. Punkt slut.

1 kommentar

Nu visade det sig att det vår något konstigt med mannens betyg och då blir han med rätta avstängd.
Men du kan rimligen inte säga att du vet om han är lämplig eller inte. Så vida du inte känner honom. Alla kan förändras, även om nu kriminalvården har varit dålig på skapa förutsättningarna för den förändringen.
Det kan kännas politiskt korrekt att säga att det mordömda inte skall få jobba som läkare. Men vilka yrken skall de få verka inom efter straffet. Ingenjör ? då kan man kunskaper som går att använda till det mesta som är destruktivt. Psykolog ? ett yrke där man skapar en relation dig sköra mmänniskor som lätt kan påverkas. Sjuksköterska ? Samma sak där, dessutom har du tillgång till mediciner. Advokat ?
Vad jag vill säga är att bara därför att gjort ett dåligt val en gång i tiden behöver du inte vara olämplig. Man måste göra bedömningen utifrån individen, iofs har han inte varit ärlig vilket gör att man måste bli misstänktsam.
Men grundregeln måste ändå vara att om du betalt din skuld till samhället och inte ägnar dig åt kriminalitet så kan det inte vara rätt att man upprättar listor över vilka yrken som är tillåtna för dig.
Annars får vi ett samhälle då du blir kriminell för evigt eftersom ingen vill ta i dig med tång.