Skandal!

Det här är en sådan skandal. Självklart lägger man inte ner några fina vårdcentraler i Äppelviken och Djursholm, men i Norsborg går det hur bra som helst att lägga ner deras väl fungerande familjecentral – fast det är där de behövs mest.

”På familjecentralerna har landstingets personal i mödravård och barnavård funnits tillsammans med kommunens socialsekreterare under samma tak. Barnsjuksköterskorna i Hallunda är nu klart oroade.
– Det har varit väldigt bra, för när vi misstänkt att ett barn far illa har vi haft socialsekreteraren där på tio sekunder. Nu kan det ta tio minuter och då kanske mamman hinner gå härifrån, säger Irene Olsen Siri, barnsjuksköterska.”

Och även om inte barnen far illa, så är det inte så jäkla kul att sitta med sin ettåring bland en massa hostande influensagubbar:

”Jag tycker inte att det är bra att de flyttat in här. Det var bättre på familjecentralen, som var en särskild plats för barnen. Hit kommer alla och man kan smitta varandra”, säger Hadeel Muhsin med ettåriga dottern Sara.

Ibland får jag lust att tvinga politikerna att sitta på en överbelastad vårdcentral med en gråtande, febrig ettåring i ett par dygn – så de ser vilket elände de ställer till med.