Är du också en blockoholic?

Alltombarn.se har en rolig krönika om den nya folkrörelsen: Att köpa och sälja på blocket. Tydligen är det högsäsong just mellan höst och jul.

”Vi svenskar beräknas ha prylar i garderoben värda 50 miljarder och på nätet är det lätt att avyttra gammalt skräp eller sådant man inte längre behöver. Enligt Frans Storm, marknadschef på Blocket, har varannan svensk någon gång sålt något via nätet och mellan höst och jul är aktiviteten som intensivast. Kanske är det semestern som gjort hål i kassan, gissar Frans. Folk passar på att tjäna en slant på garagestädningen. Störst efterfrågan är det på mobiltelefoner och andra statusprylar. Barnkläder är stort och ökar hela tiden…”

Ja, det är lätt att bli beroende. Vi har just köpt finfina lego-leksaker till barnen och mammakläder till mig (passade fantastiskt bra, fast de kom från Göteborg och jag aldrig hade en chans att prova, tack snälla du som skickade dem!). Julgranen, äkta svensk plast, är också ett blocketfynd. Lika fin i år som förra året.

1 kommentar

Jag förstår inte. Vem är det som är beroende av blockohol? Hur går det till? Vad är blockohol?