Lars Vilks och jag

Tydligen har al-Qaida bestämt att de är beredda att betala 100 000 om någon tar kål på konstnären Lars Vilks. Bara för att han har gjort en ful rondellhund som råkar likna en känd profet.
”Jaha. Då vet jag vad jag är värd”, sa Vilks.
Haha. Jag gillar den gubben.
Han är inte riktigt klok. Men han är snäll.
När jag var ung. Sisådär 18-19 år så var jag med och byggde lite på hans Nimis på den skånska västkusten.
Vi var ett gäng från BUP som var där på en liten utflykt. Ni vet, i en hyrd buss. Riktigt crazy. Och vi byggde för glatta livet. Vilks hejade på. Jag kände nästan att det var mitt konstverk.
Och nu när vi bygger trädkojor kors och tvärs på sommarstället i Roslagen, så ser alltihop ut som… just det Nimis. Och varje gång tänker jag på Lars Vilks. Snälla alla dårar, låt honom leva. Han är faktiskt ganska kul.

1 kommentar

Ja du Lars Vilks är som de andra i den gamla generation Bjärehalvös 60-70-talister på väg in i glömseln. Några är döda som Nash (som hävdade att det var han som högg huvudet av ”den lille havfrue”) Andra slåss om trädgårdar i Båstad (Norrvikens)…. Andra har sålt sig till Peab…
I mina ögon fick Vilks precis det som han ville nämligen att han återigen kom i medias fokus och på framsidan av landets tidningar. Det är absolut en medveten provokation för att promovera just det: Lars Vilks. Det har ingenting med yttrandefrihet alls att göra och är i mina ögon en patetisk handling av en föredetting. Men tack för Nimis 😉
Och till Al Qeida kan man ju bara säga ge nu inte den gamle föredettingen mer uppmärksamhet, ni skapar en modern svensk martyr av en som endast har sin egen vinning i åtanke.