Netti om om barna

Jag fick ett långt brev från Netti i dag. Här är bara början:

”Du skriver så bra om barna och föräldraskapet!

Idag så överöses föräldrar med vara och inte vara, metoder och mer eller mindre uttänkta idéer om hur vi ska förhålla oss till våra barn. Det gör att föräldrar fråntas, inte bara självkänslan, man underminerar möjligheten att känna och se vad som fungerar och inte fungerar i just ens egen familj. Det finns inga rätt och fel men det finns olika förhållningssätt!

Jag är utbildad lärare/konflikt/genus/specialpedagog och förälder och har precis varit på gränsen att knäcka ut mig för mitt arbetes skull, tagit en time out och funderat mycket kring värdena i livet. Arbetar som specialpedagog i förskolan, en ensam handledare till 110 nu desperata barnskötare och förskollärare med ännu ett par telningar i grupperna till våren.
Har sett så många föräldrar och barn fara illa och kränkas av alla måsten och vill inte längre vara delaktig i verksamheter där barn och familjer skall väljas bort.
Hälsningar Netti”

Svar: Tack Netti för ditt långa brev. Och hör gärna av dig när du startat ditt forum till stöd för föräldrar, så jag kan tipsa. Kram!

1 kommentar

Ja man kan undra varför folk inte bara kan få vara. Man måste så himla mycket och gör man inte allt så är man helt plötsligt inte en bra förälder. Tänk om alla gjorde som dom ville och det som passade deras lilla familj.