Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Heja nioåringarna! – Hillevi Wahl

Heja nioåringarna!

Tänk att det ska krävas en nioåring för att fatta att det inte är okej med godis i skolorna. Kalle i Norrköping tar kompisarnas protester med ro. Och kanske kan de till och med få kommunalrådet Lars Stjernkvist att bli av med kulmagen:
”Jag är inte någon förebild när det gäller detta. Det händer att det slinker ner en kexchoklad på eftermiddagen”, erkänner han.
Men han lovar att bättra sig om det blir ett godisstopp på skolorna:
”Om eleverna slutar att äta godis kommer även jag att göra det.”
Heja Kalle!

8 kommentarer

Fast vad menar du nu. Känns inte alltid information bättre än förbud? Blir så trött på den här attityden.
”Han berättar att en del skolkompisar blivit sura på hans förslag.
Men då säger jag att nu är det för sent, för jag har redan skrivit brevet och nu blir det inget godis”
Herregud vilket litet monster! Kommer exakt ihåg denna typ av ungar från när man var liten. Obehagliga små barn som växer upp till obehagliga vuxna med ett kontrollbehov. Kalle är som klippt och skuren för ett jobb på socialkontor.

Den här typen av barn skrämmer mig, lillgamla barn som dessutom blir påhejad av vuxna och därmed förstärker hans beteende. I relation till det hela kan vi ta den då 14 årige DVD jon som istället ville ge människan rätt att få välja själv.
Godis ungen är säkert snäll och det är ju fint det han gör men hoppas verkligen att barnen inte är våran framtid om de ska vara som Kalle. Jag hoppas på ett öppet och liberalt samhälle.

Jag håller med både Kalle och Hillevi. Sen finns det faktiskt både nyttigt godis och nyttig dricka som man kan sälja istället för Coca-cola och klubbor!

Konstigt att lille Kalle inte står och heilar på bilden i artikeln. Snälla nån, det var KNAPPAST hans intitiativ att skicka något förslag till kommunalrådet. Jag känner igen det här beteendet.
Detta är bara ljuv hämd. Om en rökare kommer fram och slår till dig, vad är den bästa hämden? Att slå tillbaka? Nej, att förbjuda tobak är det hemskaste straffet en rökare kan träffa på. Exakt samma sak händer här.

Konstigt att lille Kalle inte står och heilar på bilden i artikeln
Det där var ganska grovt att antyda att barnet är nazist bara för att han inte vill ha godis i skolan. Vad är det med folk nuförtiden? frihet=/=konstant tillgång på godis. Jag tror nog inte att ungarna i Norrköping kommer att lida någon nöd även om de inte får äta godis på skoltid,