Även i år är jag ambassadör för Vit Jul!

NewImageÄven i år är jag ambassadör för kampanjen Vit Jul. För att jag tycker att det är en sådan genialisk idé, att skriva på att vara nykter under tre dagar i julhelgen. Tre dagar – det klarar alla om man menar allvar med att julen är barnens högtid – och klarar man inte det så bör man ta sig en ordentlig funderare på varför.

DET HÄR ÄR VIT JUL:
Visste du att var tionde barn känner oro inför julen? Inte för att tomten ska ge fel julklappar, utan för att han vinglar så konstigt.
Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. När mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.
Vit Jul-kampanjen vill få fler vuxna att avstå alkohol under julhelgen och genomför även en rad alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Om du kan lova att avstå alkohol över 2,25% under julafton, juldagen och annandagen räknas det som ett ställningstagande. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som förtjänar en Vit Jul. Ta ställning du med, klicka här!