Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Fler läskiga böcker i höst – Hillevi Wahl

Fler läskiga böcker i höst

”Jag fastnade i Niklas Ekdahl”, sa jag ursäktande till Gunnar när han kom hem.
”Jaså?”, sa han. Smått oroligt och såg sig omkring i lägenheten.
Han är så rolig, min Gunnar.

Niklas då? Jorå. Jag brukar inte gilla manliga författare, framför allt deras kvinnoporträtt är ofta så taffliga. Allt är bara pang-på-rödbetan, utan några undertexter. Men Niklas Ekdahls nya ”Kvinnan utan egenskaper” finns det gott om undertexter. Och han har riktigt bra kvinnoporträtt. Ja, över huvud taget är han synnerligen bra på att teckna levande, moderna människoporträtt. Roligt, rappt och intressant.
Begåvad kille, den där Niklas Ekdahl. Det kan nog bli något riktigt stort av honom.

Camilla Grebe och Åsa Träff kommer i dagarna med ”Bittrare än döden” – ”en mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor”. Det är ett litet inblandat, femåriga Tilde – och allvarligt talat vet jag inte om jag vågar läsa den. Våld och barn är mer än jag klarar av.

1 kommentar