Mina tre önskningar till Victoria och Daniel

Här är dagens krönika. Med tre ödmjuka önskningar inför det stundande kungliga bröllopet.

6 kommentarer

Jag håller nästan alltid med dig, nästan. Men idag blir jag upprörd. I punkt 1 skriver du ”när hon blir gravid”. Det finns så många människor därute som har svårt att bli gravida. Och det finns så många av dem som blir ledsna över att man talar om ”när” istället för ”om” och ”skaffar” istället för ”önskar”. Eftersom jag har många vänner som har svårt att få barn har jag lovat mig själv, den barnointresserade, att slåss för att man ska ändra språkbruket kring detta. Så snälla Hillevi, OM hon blir gravid, inte när. 🙂
.-= Josefines senaste blogginlägg: ..Semester är inte alltid semester =-.

Josefine, det är klart att hon kommer att bli gravid. Jag är rätt säker på att de har hela frysen full av både spermier och ägg på slottet.
Sådant där chansar man inte med i kungahuset.
Det är ju det enda de måste leverera. Barn. Arvingar.
Det är kanske cyniskt.
Men har du sett ett enda barnlöst kungahus?
I don’t think so.
/Hillevi
.-= Hillevi Wahls senaste blogginlägg: ..Mina tre önskningar till Victoria och Daniel =-.

Belgiska Fabiola fick inga barn, i och för sig länge sedan men i alla fall. Dessutom känner jag flera som inte har svårt att bli gravida men sedan alltid får missfall. En kvinna i min närhet fick 5 missfall innan hon gav upp och adopterade.

Hej Mina. Ja, det var naturligtvis annorlunda förr i tiden. Innan det fanns provrörsbefruktningar och annat inom kungahusen också.
Och det är klart att man ska vara ödmjuk inför detta att få barn. Jag har haft ynnesten att få tre små mirakelbarn vid ganska hög ålder.
Och jag skriver inte heller ”skaffar”.
Men vi kan inte tassa på tå kring detta ämne. Heller.
Varma hälsningar
Hillevi
.-= Hillevi Wahls senaste blogginlägg: ..Mina tre önskningar till Victoria och Daniel =-.

Tror säkert kungahusen tar alla försiktighetsåtgärder de kan, men som sagt, även IVFer misslyckas och folk får missfall och innan det finns ett barn vet man inte med säkerhet att det kommer funka. Och jag tror inte de kommer trolla fram en liten treåring efter bröllopet. 🙂
.-= Josefines senaste blogginlägg: ..Semester är inte alltid semester =-.

Haha Josefine. Nej, fast man vet ju aldrig med kungahusen. De upphör aldrig att förvåna. Se på de norska. Där händer det minsann grejer. Och i min värld – som det så modernt heter nuförtiden – så är alla barn lika hjärtligt välkomna.
Speciellt treåringar.