Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Hjälp, jättepåskäggen anfaller! – Hillevi Wahl

Hjälp, jättepåskäggen anfaller!

I dag när jag skulle till affären för att handla frukt – så höll jag på att ramla baklänges när jag plötsligt såg de här fullkomligt gigantiska påskäggen. Man måste nästan se dem lajv – det är svårt att fatta den tredimensionella skrämseleffekten av dessa godisbomber på bild. Chokladhararna eller chokladkakorna på pallar intill ser ut som pyttegodisbitar i jämförelse.
Men jag fattar verkligen inte.
Denna totala godishysteri kring påsk.
Vem ska äta dessa enorma ägg med godis? Och ska man – som barn eller vuxen – bli ledsen om man får ett mindre ägg? Är man mindre värd som människa då?
Eller vad är budskapet?
Visst gillar jag fortfarande godis – men det här blir nästan äckligt. Som om Karamellkungen försöker hetsa oss till försäljningsrekord.
Jag vill inte ens kliva in i en affär igen förrän påsken är över. Och aldrig i livet om jag har barn med mig.
Så känns det. Jag vill bara freda mig från godisanfallet.
Vad tycker ni?

8 kommentarer

Jättepåskägg fylls med pocketdeckare i min familj. Ett ägg till hela familjen. Har anammat den ”norska traditionen” med att läsa deckare i stugan till påsk.

Har även fått en eltandborste (!) i jätteägget ett år – vi återanvänder så klart våra påskägg år från år.

Men visst är godishysterin lätt skrämmande.

Håller helt med att godishysterin lätt går lite för långt. Men den storleken passar ju utmärkt för klädesplagg – tex en tröja… Här hemma brukar jag själv ta ett lagom stort ägg som rymmer en mindre leksak, och lägga det i ägget tillsammans med lite lagom godis i en papperspåse (bara så att godiset inte kladdar ner leksaken)… Ofta sådant som fingerdockor eller masker ifrån IKEA. Och här återanvänder vi också äggen år från år.

Vi har inte godis i äggen längre i vår släkt, det blir så mycket onyttigt ändå under helgen, när man har gäster eller ska på festligheter.
Mina ungar får nån liten ”påskpresent” istället (ibland kläms det ner i ett ägg förvisso:-) och av sin farmor/mormor kan de t.ex få varsin biobiljett.
Det är mycket mycket bättre tycker vi iaf..

hej! Jag brukar få strumpor och liknande i mitt påskägg och lite godis (typ chokladkaka) Det behöver ju inte fyllas med godis.

Hej!

Ett sånt stort påskägg fick jag 1999 när min son var 4 månader… Det var bland annat strumpor i det, perfekt! Vad vi gjorde var att sätta sonen i botten på ägget och sätta toppen på huvudet… Som den fantastiska present vi fått, visserligen till jul… men den bara ger och ger…
Men det var 11 år sedan… Kan INTE få ner honom i ett sån´t ägg nu, skulle nog inte vilja heller… Men där har vi en BRA användning av jätteäggen… ;o)

Jag fick oftast kläder och andra saker i mina lite större påskägg som liten – ett par nya gummistövlar till små fötter lär ju rymmas i det där jätteägget 🙂

/OT