Ensam pappa går under av stress!

Vi hittade denna helt fantastiska annons på grannar.se:

Hushållerska varannan vecka
Hej, jag håller på att duka under av stress varannan vecka när jag har min underbare gosse (6 år) hos mig. Handling, städ, tvätt, strykning, middagar, matsäckar etc. Mycket ska göras och jag vill prioritera att vara med min son dessa veckor. Söker därför ngn pigg, glad, initiativrik, flexibel person som kan hjälpa mg och min son (gärna äldre och boende på söder). Ngn som kan se vad som behöver göras och gör det med glädje. Jag behöver hjälp 3-4 dagar a 5 timmar (uppskattningsvis) varannan vecka.
Hoppas vi hörs!
Alexander”

Är den inte helt osannolik? Vilken kille. ”Jag håller på att duka under av stress varannan vecka!” Hahaha. Välkommen till verkligheten.
Och då ska han hyra in en hushållerska som handlar, städar, tvättar, stryker, gör matsäckar…
FEM TIMMAR, tre-fyra dagar i veckan.
My god.
Vad ska han själv göra då? Tänker han ens borsta tänderna på sitt eget barn?
Och är Anna Anka informerad?

8 kommentarer

Tycker du resonerar konstigt. Det är så typiskt svenskt att se ner på dem som väljer att ha hemhjälp.
Det är väl toppen om han känner att han vill ha lite mer tid över för sin son.
Kanske han arbetar mycket också och därför vill lägga tid på att just borsta tänderna på sin son istället för att tvätta.

Håller helt med Hillevi!
Handla och städa kan han väl göra veckan när han inte har sin son? Alla småbarnsföräldrar vet att framförhållning är A och O.
Undrar om han städar och handlar motsvarande fem timmar i veckan 3-4 dagar när han INTE har sitt barn hos sig…

Ja, jag förstår inte heller vart du vill komma. Vad är det för fel med att anlita hemhjälp om man har möjlighet och känner att det är en bra lösning? Måste alla låtsas vara supermorsor och -farsor och visa sig på styva linan hela tiden? Det är väl inget självändamål att göra allt själv om man inte orkar/hinner/vill och om man har råd att betala nån för att hjälpa till? Jantefasoner.

Jag tänker mer att detta är en pappa som aldrig behövt göra ngt när han befann sig i relationen, och således har en tämligen ” låg funktionsnivå” i att befinna sig i ” en vanlig vardag”, nu när han tydligen är ensam.
Jag tycker att; fine, va mycket med sonen, OCH involvera vardagen i tillvaron med sonen, och efter hand får man väl lära sig vad som ska göras/behöver göras, varför anlita någon till detta?Det är en del av livet-
lägg ribban lägre ,allt behöver inte vara tiptop- tycker nog att det är lite smitvarning över det hela-
alltså, jag håller med Hillevi

Här i Sverige ska vi klara allat själva, helt sjukt. I andra länder har man alltid hjälp i hemmet om både mannen och kvinnan har lönearbeten. Själv kommer jag ihåg mina barns uppväxt som en enda stress, både min man och jag var lågbetalda (idag tjänar min man betydligt mer) och måste jobba heltid, föräldrar svärföräldrar 10 mil härifrån, jag önskar ingen ett sådant liv . Journalisten Stina Dabrowski har sagt, jag har rest mkt, mkt i fattiga länder men ingenstans gör kvinnan som mkt hushållsarbete som i Sverige, det är verkligen sant. När Stinas kubanska väninnan fick jobb utanför hemmet sade hennes mamma upp sig för att hjäpa henne med hem och barn, så är det, är man fattig tar man hjälp av släktingar. Bara i Sverige förväntas man klara hem och barn fast det finns 2 arbetande föräldrar. Killen är smart som vägrar at jobba ihäl sig.

Man undrar lite över vilka uppgifter han skötte hemma före separationen. Och gissa att det kanske inte var så konstigt att relationen sprack. Jag tycker inte att det är fel med städhjälp, men att behöva hjälp på den här nivån för att kunna ta hand om sin son varannan vecka känns inte riktigt riktigt. Pappa Alexander kanske inte behöver leka med lego hela tiden.

Tycker synd om Alex, som uppenbarligen inte fått lära sig av sin mamma hur man sköter ett hushåll. Han gör det stora felet, som många andra; att vara kompis med sitt barn istället för att lära sonen hur livet funkar. Disk måste diskas, tvätt måste tvättas, mat måste handlas. Gör det tillsammans, och låt sonen hjälpa till. Så blir han iaf dräglig att leva ihop med om 20 år.

Om jag som ensamstående mamma skrivit samma annons hade det nog inte låtit likadant. Då hade det funnits en helt annan förståelse.
Jag tycker det är fult att döma en person man inte vet något om på basis av en annons. Vad vet vi om varför hans relation med mamman inte fungerade? Vad vet vi om varför han är stressad… kan ju finnas fler orsaker som inte nämns här, det är en annons vi talar om inte en krönika eller en blogg. Det är väl bara bra att han väljer att släppa på dom måsten som gör honom till en ”dålig” pappa. Jag hade oxå skaffat den hjälpen hemma om jag hade haft råd. Tror säkert han gör vardagssysslor med sin son oxå… det var ju 4 av 7 dagar han skulle ha hjälp… eller hur.

Vardags realist