Ännu ett ”oförklarligt” brott

Ingen tycks begripa varför den 51-årige mannen har dödat Carolin. Oförklarligt. Obegripligt.
Men jag börjat alltmer tro att Benny Haag har rätt i sin bok. Om att alkoholen spelar en stor roll i alla de mest uppmärksammade brottmålen på senare tid.
Även nu. Så här står det i Svenskan:

”– Det som ter sig som ett normalpsykologiskt obegripligt agerande skulle möjligen kunna ha sin upprinnelse i en rattfyllerisituation som på något sätt utlöst den våldsspiral som sedan följde, sa åklagare Ulrika Schönbeck i Gällivare tingsrätt.

I förundersökningen, som beskrivs som den största i Norrbotten någonsin, läggs stor vikt vid den kriminaltekniska undersökning som gjorts. Undersökningen slår också fast att den misstänkte 51-åringen har ett komplicerat förhållande till alkohol.”