Sluta dalta med manliga författare

Här är veckans kolumn i Metro. Och nej, det är inte jag som har satt rubriken…

3 kommentarer

Du får alltid så vidrigt trista kommentarer på dina krönikor från läbbiga misogyna snorvalpar som försöker sig på lite könsförtryck och kommer med argument som ruttnade och möglade för 30 år sen. Jag tycker faktiskt inte att tidningarna borde ha kommentarsfält under krönikorna längre. Psyksjuka rättshaverister och högervridna kvinnohatare får fritt spelrum att ösa ut sitt hat – helt anonymt och bara rätt in i datorn. Nej, det är för lätt! Tvinga dem att skriva brev och posta med frimärke som förr, så kanske en del av dem inte skulle orka. (Vet inte om jag tycker detsamma om bloggar – däremot vet jag att jag aldrig skulle orka med att skriva blogg om nåt annat än möjligen pelargonodling eller virkning. Jag skulle aldrig stå ut med alla som spydde på en så fort man uttalade en politisk åsikt etc.)

Eva skriver nästan exakt det jag själv tänkt skriva. Jag tycker att många kommentarer är oerhört obehagliga, och jag blir väldigt desillusionerad av dem. Går dessa kvinnohatare fritt ibland oss? Hur sjuka är inte de som dristar sig till sådana hätska, primitiva utfall?
Tyvärr verkar det ju som att sådant, och ännu värre kommentarer, är vardagsmat för många kvinnliga krönikörer, bloggare och skribenter. Sjukt är vad det är!