Lindström om skotten

Lars Lindström är en klok man. Genomtänkt, skulle man till och med kunna säga.
Här skriver han om skotten i Rödeby.

1 kommentar

En klok man? Genomtänkt? Låt oss se nu..
Lars skriver att han skulle inte ha öppnat dörren utan låst den och sprungit till övervåningen och filmat med mobilen genom fönstret.
Ok. låt oss säga att pojkarna hade tänt eld på kåken. Lars hade suttit på övervåningen och filmat. På bara några minuter skulle Lars ha fått förevigat sina sista minuter i livet. Sina egna – och sin familjs. Vilken familjefar!
Och vidare undrar jag varför Lars tror att ligisterna skulle ha respekterat det faktum att ytterdörren var låst? Varför tror han att pojkarna inte skulle ha tagit sig in i huset bara för det. Sonen ringde ju redan polisen. Och hela familjen har gjort det flera gånger tidigare. Utan resultat.
Vidare är det för mig helt ofattbart att både pappans och sonen funktionshinder inte räknas som förmildrande omständighet i sammanhanget. Dessutom hade pappan varit tvungen att äta psykmedicin under över ett års tid pga trakasserierna.
Pojkarna var inte heller ”försvarslösa” som Lars Lindström påstår. De hade ju vapen med sig. Påkar och en yxa. Och de kunde ta sig från gården när de än ville med sina mopeder.
Otroligt att någon har mage att kritisera denna stackars man som helt oskyldigt har fått sitt liv förstört. Enbart därför att vissa föräldrar inte klarar av sin föräldraroll och barnuppfostran. Däremot klarar de av att kritisera samhället och pappan som gjorde det enda rätta.