Mamma-intervju i M

Snart är det Mors dag. Kramdag eller ångeststund? undrar Magasin M i senaste numret.
Jag är intervjuad på tre sidor, med superfina bilder på mig och min jättemage, tagna av mästerfotografen Elisabeth Ohlson Wallin.
”Mamma, världens vackraste ord” är rubriken.
Och så är det kanske. Alla har vi en mammahistoria och ingen är oberörd.
Artikeln handlar om mödrar och döttrar och att det aldrig är för sent att få en bra relation till sin mamma.
Men ett fel har insmugit sig. Reportern tror att jag ska vara mammaledig från mitt krönikörjobb på Metro. Vafalls? Det ska jag naturligtvis inte vara. Jag fortsätter skriva som vanligt.
Är man en supermamma, så är man.

3 kommentarer

Är det de som gäller numera att jobba på sin föräldraledighet? Blir/är man en supermamma då? Jag har varit föräldraledig med alla 3 barn sammanlagt 5 år jobbade inte en dag. Jag är akademiker, gillar mitt jobb men nej. Supermamma är jag inte. Slö mamma kanske?

Konstigt vad rätt det är när somliga jobbar men så fel det är när en del andra jobbar, sent på dagis osv. Det där med sent på dagis t ex, jag tyckte det var OK att mina barn (idag vuxna) barn var sent på dagis ibland för dom älskade sitt dagis, och framåt 16.30 var det faktiskt lugnt på dagis. En barnflicka (dom är ju ofta outbildade och mkt unga) hade varit ett mkt sämre alternativ. Men som sagt, när du jobbar t o m när dina barn är nyfödda är det så rätt så rätt. Som Linda Skugge som lckas med konststycket att jobba mer än heltid och ändå vara hemma mkt med sina barn, märkligt. Artikeln Magasin M var inte särskilt bra.

Måste förresten tillägga att mina nu vuxna barn är helt oskadda av sina ibland långa dagar på dagis. Isabelle Halling sa förresten i en intervu så när: jag var ett sådant barn som var länge på dagis men är en ganska bra och trevlig person ändå, så sant.