Den största nyheten

Jag har just sträckläst Ingela Agardhs bok ”Den största nyheten”. När jag såg att den gamla aktuellträven skulle skriva om hur hon blev frälst tänkte jag först att – gäsp! – hur kul kan den boken vara?
Men det är en helt fantastisk bok! Till hälften fylld med roliga anekdoter från tv-livet, till hälften späckad med klokskap om konsten att leva. Och dö. Och en stående fråga om varför vi är så döligt rädda för att misslyckas.
”Jag vill säga att man kan ha en halvlyckad hustru, Sveriges sämsta telefonavtal, och dyr oljeledning och ha det ganska bra ändå. Vi måste inte klara allt. Vi kan inte klara allt.”
Det är en bok jag kommer att bära med mig länge, länge.

1 kommentar

Hah! De två första har jag redan betat av och nu är det bara en dyr oljeledning som fattas.. Inte så lätt å fixa när man bor i ett höghus.. Prestationsångest alltså även här 😉
På allvar är det lite tråkigt att man måste vara halvdö innan man fattar vad livet går ut på. Själv irriterade jag mig på hennes skratt när hon fortfarande jobbade på tv. Fast bättre skratta än gråta.
Kanske skulle man ta lärdom av dem som redan har sett ljuset?