Dagens krönika

Här är dagens krönika i Metro – med rubriken ”Jag vill se fyrklöversbarn överallt”. Om varför vi så sällan ser barn med funktionshinder på tidningsomslag eller i barnprogram.

5 kommentarer

Ja du jag håller helt med. Och trots att jag har en son med autism har jag inte heller reflekterat över varför dessa barn är ”osynliga” i TV/tidningar. Det är nog lite ”skämmigt” fortfarande.

Jag har ställt mig samma fråga i sju år och några månader. Jag försökte göra något åt det och tog med mig mitt barn lite varstans (när hon satt i vagn och det var enklare). Sen blev det tyvärr bara för mycket/jobbigt. Världen har ännu inte plats för alla. Och mitt barn får inte plats i vår värld än.
Men om barn som min dotter och andra ”fyrklöver” syntes mer skulle världen förändras. Det är jag fullständigt övertygad om.

Vad glad jag blir att du tar upp detta.
Jag har tvillingtjejer där den ena har DS.
Jag försöker skriva blogg om mina DS tjej men det går inte så bra är ju ingen författare men skriver i alla fall lite då och då om mina tankar.
Om man går in på Bolibompas hemsida så finns det nu ett klipp om en DS tjej med sin stora syster som lär programledaren tecken.
Min blogg finns på:
http://blogg.aftonbladet.se/5390/
Tjejerna hemsida heter:
http://www.babyfriends.nu/LinneaAgnes
/Lena