Pressmeddelande: Podcast med Hillevi Wahl får stipendium av Idéer för livet

STOCKHOLM 2017 06 20
Podcasten ”Ledande frågor med Hillevi Wahl – Ung och stolt” har beviljats ett stipendium på 25 000 kronor av Skandia Idéer för livet.

Hillevi Wahl fick ta emot den stora checken vid en ceremoni på Skandias kontor.
Hillevi Wahl fick ta emot den stora checken vid en ceremoni på Skandias kontor.

 

Efter en framgångsrik första säsong av podcasten med spännande möten med bl a Mia Törnblom, Christina Stielli, Martina Montelius och Katrin Sandberg är det äntligen dags för de unga att höras.

I säsong två, ”Ung och stolt”, vill Hillevi Wahl nå ut till alla de unga som lever med medberoende till vuxna. Podcasten vill ge en djupare förståelse för beroendesjukdomen inte minst ur barnets perspektiv och skapa mod att förändra.

– Tanken är att varje avsnitt ska bli ett livfullt, nyfiket och respektfullt samtal med en ung människa som har stora tankar kring kropp och själ – och de egna möjligheterna. Alldeles speciellt riktar jag mig till unga tjejer, eftersom de fortfarande hörs och syns minst. I detta hoppas jag kunna lyfta unga och få dem att våga starta egna projekt. Jag vill få dem att vara stolta över sina erfarenheter och använda sig av dem, gärna för att hjälpa andra säger Hillevi Wahl som till vardags skriver krönikor, böcker och föreläser om barn och ungas hälsa. Säsong två med fokus på unga startar i september 2017.

Skandia Idéer för livet är en oberoende stiftelse som vill skapa ett samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet.

Kontaktperson för podcasten ”Ledande frågor med Hillevi Wahl – Ung och stolt”:
Hillevi Wahl 0736 – 210 645 / hillevi@hillevi.nu / Podcast: podd.hillevi.nu

Kontaktperson på Skandia Idéer för livet:
Birgitta Hultfeldt 060 – 18 53 49/ birgitta.hultfeldt@skandia.se


Stiftelsen Skandia Idéer för Livet
Stiftelsen Idéer för livet och Skandia är en del av samhället och därför vill vi också vara med och påverka morgondagens samhälle i rätt riktning.

Stiftelsen Idéer för livet arbetar sedan 1987 för ökad trygghet och hälsa hos barn och unga. Tack vare idéer för livets tre ben: forskning, utveckling av verktyg och modeller och stöd till lokala ideella projekt, kan Idéer för livet vara ett växthus och katalysator för innovativa och socialt hållbara lösningar i det förebyggande arbetet mot utanförskap och ohälsa. För vi tror att trygga barn och unga växer upp och bidrar till ett sunt samhälle – det tjänar både individen och samhället på. Se även: www.ideerforlivet.se