Hillevi Wahl föreläser om kärlek, familj, känsliga människor och träningsglädje

Hillevi Wahl är journalist, krönikör, författare, föreläsare och moderator. Hon föreläser bland annat om missbruk och utsatta barn.

Hon är ambassadör för kampanjen Hjärnkoll – vars främsta syfte är att få människor att våga prata om psykisk ohälsa. Och hon är utsedd till Årets Juniskompis med motiveringen: ”Hillevi Wahl är en stark och orädd röst som når många vuxna med sina kloka tankar kring barns rättigheter och om vuxenvärldens ansvar för att sätta barnens bästa i fokus. Genom sitt djupa engagemang och sin vilja att själv agera i frågor som rör barns utsatthet är hon en föredömlig vuxen och en riktig Juniskompis.”

Hillevi Wahl har jobbat på det flesta tidningar: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och Kvällsposten. I dag är Hillevi Wahl fast krönikör ibland annat Metro och Kommunalarbetaren. I sina krönikor och kåserisamlingar tacklar hon livets stora frågor med sin ständigt närvarande humor. ”Humor är en väldigt stark överlevnadskraft”, säger hon själv. Om själva överlevandet, om att växa upp i en svårt dysfunktionell familj med både missbruk och psykisk ohälsa har hon skrivit i de två självbiografiska succéromanerna ”Kärleksbarnet – en berättelse om alkohol, bingo och brutna löften” och ”Hungerflickan – en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan” (Norstedts förlag).

I hennes uppskattade föreläsningar ”Alkisbarn – och stolt!” och ”Längtanshålet – varför fyller vi det med mat eller sprit?” berättar Hillevi Wahl på ett mångsidigt och personligt sätt om sina egna erfarenheter av missbruk och utsatthet – och vad vi alla kan göra för att hjälpa de barn som behöver stöd. Många går omkring med ett stort längtanshål i magen. Ett stort hål i magen eller hjärtat som de försöker fylla med mat, alkohol, tabletter eller droger. Men vad är det vi hungrar och törstar efter, egentligen? Handlar det verkligen om geléråttor, chokladkakor och kanelbullar? Eller ens alkohol för alkoholister? ”I dag är jag journalist, författare, trebarnsmamma, alkisbarn och gammal matmissbrukare. Och allt det där är jag förbaskat stolt över! Låt mig få berätta varför!”

Hillevi Wahl har under många år varit en mycket uppskattad föreläsare inom missbruksfrågor, men har på senare tid även börjat tala om träning under rubriken ”Träning för själen”. I den inspirerande föreläsningen delar Hillevi Wahl med sig sin egen resa med Nordic Military Training och berätta om hur hon hittade träningsglädjen och förändrade sitt liv. Hon är även en mycket uppskattad moderator.

Hon berättar också om ”Experimentet” där hon fick sin egen stillasittande familj att byta socker mot äventyr och träningsglädje.

Vill du komma i kontakt med Hillevi? Klicka här för att komma till kontaktsidan.

    Lämna ett svar

    Required fields are marked *.


    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.