För elva år sedan blev jag utsedd till Årets alternativa lucia. Jag är fortfarande stolt. Så här stod det i Metro: Årets alternativa lucia är Metros kolumnist Hillevi Wahl. Motiveringen är att hon skrivit boken Kärleksbarnet, om hur det är att växa upp med missbruk. Enväldig jury är Anna Lenngren. Anna Lenngren fick nog av luciaomröstningar i form av skönhetstävlingar bland barn och vuxna. Nu utser hon en alternativ lucia åt Svenska folket. Det är en tjej som uträttat något för andra tjejer. – Det började i en lokaltidning, där det stod att inga tjejer hade anmält sig till den traditionella luciaomröstningen. Bingo Rimér erbjöd sig att ta tjejernas utviksbilder om de ställde upp i tävlingen – och jag blev jag heligt förbannad, säger Anna Lenngren. Hon åkte till orten och letade reda på en tjej som utfört något bra. För henne ordnade hon en särskild ceremoni i kyrkan. Därefter har Anna Lenngren i tur och ordning utsett Elin ”Grynet” Ek, Dilsa Demirbag-Steen och Soudabeh Ardavan till lucia för hela Sverige. – I år har jag valt Hillevi för hennes fantastiska bok, som jag är helt säker på hjälper massor av andra i liknande situationer, säger hon. Hillevi Wahl tar smickrad emot diplomet. Det är första gången hon blir vald till lucia. – På sin höjd att jag har varit tärna tidigare, säger hon.

För elva år sedan blev jag utsedd till Årets alternativa lucia. Jag är fortfarande stolt. Så här stod det i Metro: Årets alternativa lucia är Metros kolumnist Hillevi Wahl. Motiveringen är att hon skrivit boken Kärleksbarnet, om hur det är att växa upp med missbruk. Enväldig jury är Anna Lenngren. Anna Lenngren fick nog av luciaomröstningar i form av skönhetstävlingar bland barn och vuxna. Nu utser hon en alternativ lucia åt Svenska folket. Det är en tjej som uträttat något för andra tjejer. – Det började i en lokaltidning, där det stod att inga tjejer hade anmält sig till den traditionella luciaomröstningen. Bingo Rimér erbjöd sig att ta tjejernas utviksbilder om de ställde upp i tävlingen - och jag blev jag heligt förbannad, säger Anna Lenngren. Hon åkte till orten och letade reda på en tjej som utfört något bra. För henne ordnade hon en särskild ceremoni i kyrkan. Därefter har Anna Lenngren i tur och ordning utsett Elin ”Grynet” Ek, Dilsa Demirbag-Steen och Soudabeh Ardavan till lucia för hela Sverige. – I år har jag valt Hillevi för hennes fantastiska bok, som jag är helt säker på hjälper massor av andra i liknande situationer, säger hon. Hillevi Wahl tar smickrad emot diplomet. Det är första gången hon blir vald till lucia. – På sin höjd att jag har varit tärna tidigare, säger hon.

Det går inte att kommentera längre.