Min mormor Kristina och hennes systrar. Hittade det här fotot i dag och blev lite extra stolt över mina rötter. Jag råkar tillhöra en släkt med ovanligt kloka och skarpsynta kvinnor. ️ Som Lilly Porter, @lillyekporter Apropå sjukvårdskrisen skriver hon: ”Frågan dyker åter upp. Vad uppskattar sjuksköterskor mest, bra arbetsmiljö eller högre lön? Då säger jag: Högre lön och god hälsa hänger starkt ihop. Efter 10 år på onkologen, hände inget med min lön. Den räckte till mat o hyra (ensam försörjare, 3 barn hemma) 2001 tog jag steget ut i bemanningsvärlden, höjde månadslönen med 10.000. Plötsligt fick jag råd till semester med barnen, skidresa mm. Jag kunde dessutom bestämma NÄR jag ville arbeta, vara ledig julen med de mina. Jag hade erfarenhet och blev uppskattad när jag kom ut. Efter ca 2 år gick jag tillbaks till mitt gamla sjukhus men valde Resursen (bemanning på sjukhuset) och fick nästan de där + 10.000 / mån. Min gamla avd fick hyra mig. Hade det inte varit smart av Onkologen att behålla mig med en löneökning, fortbildning mm? Jag hörde till dom som lärde upp nyutbildade ssk. Hur många erfarna möts patienterna av idag? Dom har man slitit ut, dålig löneutveckling, tvång på 3-skift, beordringar på ledig dag osv Så DUMT av någon att säga: vad är viktigast lön eller arbetsmiljö. Tror de att vi är så dumma och går på det? Och glöm inte pensionen. Den är ju baserad på din lön. För sent att göra något åt det när det närmar sig. Uppmanar alla Ssk att tänka på hur mycket lönen påverkar hela ditt liv och det är upp till dig.”

Min mormor Kristina och hennes systrar. Hittade det här fotot i dag och blev lite extra stolt över mina rötter. Jag råkar tillhöra en släkt med ovanligt kloka och skarpsynta kvinnor. ️ Som Lilly Porter, @lillyekporter Apropå sjukvårdskrisen skriver hon: ”Frågan dyker åter upp. Vad uppskattar sjuksköterskor mest, bra arbetsmiljö eller högre lön? Då säger jag: Högre lön och god hälsa hänger starkt ihop. Efter 10 år på onkologen, hände inget med min lön. Den räckte till mat o hyra (ensam försörjare, 3 barn hemma) 2001 tog jag steget ut i bemanningsvärlden, höjde månadslönen med 10.000. Plötsligt fick jag råd till semester med barnen, skidresa mm. Jag kunde dessutom bestämma NÄR jag ville arbeta, vara ledig julen med de mina. Jag hade erfarenhet och blev uppskattad när jag kom ut. Efter ca 2 år gick jag tillbaks till mitt gamla sjukhus men valde Resursen (bemanning på sjukhuset) och fick nästan de där + 10.000 / mån. Min gamla avd fick hyra mig. Hade det inte varit smart av Onkologen att behålla mig med en löneökning, fortbildning mm? Jag hörde till dom som lärde upp nyutbildade ssk. Hur många erfarna möts patienterna av idag? Dom har man slitit ut, dålig löneutveckling, tvång på 3-skift, beordringar på ledig dag osv Så DUMT av någon att säga: vad är viktigast lön eller arbetsmiljö. Tror de att vi är så dumma och går på det? Och glöm inte pensionen. Den är ju baserad på din lön. För sent att göra något åt det när det närmar sig. Uppmanar alla Ssk att tänka på hur mycket lönen påverkar hela ditt liv och det är upp till dig.”

Det går inte att kommentera längre.