Det är inte lätt att vara nybörjare i simbassängen. Ens som vuxen. Därför skrev jag ner Simmarens tio budord! Printa gärna ut och sätt upp på lämplig plats. ️ Simmarens tio budord 1. Du skall våga ta plats i simbanorna. Speciellt om du är nybörjare. Bassängen tillhör oss alla. 2. Du skall endast ha badkläder på dig i simbassängen. (Kalsonger är icke badkläder.) 3. Du skall duscha innan du kliver i. Annars luktar det eau de cologne i hela bassängen. (I bästa fall.) 4. Du skall bara sprida glädje och pepp i simhallen. Så att du kommer att få flyt genom livet och du må länge leva i fred med dina medsimmare. 5. Du skall inte sitta på linorna. (Om du inte vunnit VM-guld, då får du sitta/stå/hoppa på linorna hur mycket du vill) 6. Du skall icke ligga som en stoppkloss i snabb- och crawlbanorna. Spana in vilken bana som simmar i ditt tempo och hoppa i där. Om du blir omsimmad alltför ofta – byt bana. 7. Du skall voltvända på snabbanan. 8. Du skall vila på sidan, nära linan. Och du skall under inga omständigheter simma ut precis innan en snabbare simmare ska vända. Det kan göra väldigt, väldigt ont. 9. Du skall icke sparka på dina medsimmare. Ej heller knocka dem med ett crawltag. Men du får räkna med att bli blöt i håret. 10. Du skall icke fila fötterna eller raka utvalda kroppsdelar i duschen efteråt. Ej heller utöva yogaövningar i bastun. För allas trevnad.

Det är inte lätt att vara nybörjare i simbassängen. Ens som vuxen. Därför skrev jag ner Simmarens tio budord! Printa gärna ut och sätt upp på lämplig plats. ️ Simmarens tio budord 1. Du skall våga ta plats i simbanorna. Speciellt om du är nybörjare. Bassängen tillhör oss alla. 2. Du skall endast ha badkläder på dig i simbassängen. (Kalsonger är icke badkläder.) 3. Du skall duscha innan du kliver i. Annars luktar det eau de cologne i hela bassängen. (I bästa fall.) 4. Du skall bara sprida glädje och pepp i simhallen. Så att du kommer att få flyt genom livet och du må länge leva i fred med dina medsimmare. 5. Du skall inte sitta på linorna. (Om du inte vunnit VM-guld, då får du sitta/stå/hoppa på linorna hur mycket du vill) 6. Du skall icke ligga som en stoppkloss i snabb- och crawlbanorna. Spana in vilken bana som simmar i ditt tempo och hoppa i där. Om du blir omsimmad alltför ofta – byt bana. 7. Du skall voltvända på snabbanan. 8. Du skall vila på sidan, nära linan. Och du skall under inga omständigheter simma ut precis innan en snabbare simmare ska vända. Det kan göra väldigt, väldigt ont. 9. Du skall icke sparka på dina medsimmare. Ej heller knocka dem med ett crawltag. Men du får räkna med att bli blöt i håret. 10. Du skall icke fila fötterna eller raka utvalda kroppsdelar i duschen efteråt. Ej heller utöva yogaövningar i bastun. För allas trevnad.