Oj, vad mycket snö vi har fått! Och kaos har det blivit. Här är mina 10 skönaste träningsfavoriter i snökaoset just nu: 1. Skotta snö. Otroligt bra träning. Och vilken god gärning för alla gamla som är lite sköra i kroppen. För att inte tala om vad tacksamma föräldrar med barnvagnar blir. Var lite rädd om ryggen bara. Så ni inte åker på ett ryggskott. 2. Putta på stillastående bilar. Helst när föraren är med. Och ber om hjälp. Jag älskar själv att knuffa igång bilar som kört fast. Man får så himla mycket kärlek. Och blir full i skratt. Win-win-win. 3. Hoppa svikthopp för att hålla värmen. I väntan på den där bussen eller tunnelbanan som är försenad – eller kanske aldrig kommer. Svikthopp är en gammal klassiker som dessutom ger oss en chans att hoppa i en så kallad ”powerpose” som får hjärnan att känna sig starkare. 4. Promenera och pulsa genom snön. Världens bästa träning. Så tufft att Sixten Jernberg en gång körde det som vinterträning – och det funkade ju. Han tog bland annat 4 OS-guld i längdskidor. 5. Ta skidorna till jobbet! Apropå Sixten Jernberg. 6. Ta ungarna i pulkan. I brist på skidor är pulkan det ultimata just nu. Om man vill dra hem varor eller ungar. Tungt och kanonbra träning. När vi tränar militärträning med Nordic Military Training drar vi däck efter oss. En pulka med ett barn eller femton liter mjölk funkar lika bra. 7. Passa på att åka pulka nerför backen själv! När du ändå råkar ha den ute. Det finns få grejer som är så roligt som att åka pulka. På vägen upp sedan, får du fantastisk backträning. Det bygger starka lår. 8. Lek med hunden i snön. Ojojoj, vad de tycker att det är roligt. Min egen springer spaniel hoppar rakt upp och ner i snön och letar grejer. Lyckligare jyckar får man leta efter. 9. Spring! Jo, det går. Sätt på ett par icebugs-skor och bara kör. De har inbyggda broddar och funkar kanonbra. Fötterna, benen, knäna och låren – och lungorna! – får kanonbra träning. 10. Lyft barn och barnvagnar över snövallar. Gå en extra omväg för att hjälpa en gammal människa med matkassarna eller över gatan. Hjälp varandra! Det mår vi alla så mycket bättre av. ️

Oj, vad mycket snö vi har fått! Och kaos har det blivit. Här är mina 10 skönaste träningsfavoriter i snökaoset just nu: 1. Skotta snö. Otroligt bra träning. Och vilken god gärning för alla gamla som är lite sköra i kroppen. För att inte tala om vad tacksamma föräldrar med barnvagnar blir. Var lite rädd om ryggen bara. Så ni inte åker på ett ryggskott. 2. Putta på stillastående bilar. Helst när föraren är med. Och ber om hjälp. Jag älskar själv att knuffa igång bilar som kört fast. Man får så himla mycket kärlek. Och blir full i skratt. Win-win-win. 3. Hoppa svikthopp för att hålla värmen. I väntan på den där bussen eller tunnelbanan som är försenad – eller kanske aldrig kommer. Svikthopp är en gammal klassiker som dessutom ger oss en chans att hoppa i en så kallad ”powerpose” som får hjärnan att känna sig starkare. 4. Promenera och pulsa genom snön. Världens bästa träning. Så tufft att Sixten Jernberg en gång körde det som vinterträning – och det funkade ju. Han tog bland annat 4 OS-guld i längdskidor. 5. Ta skidorna till jobbet! Apropå Sixten Jernberg. 6. Ta ungarna i pulkan. I brist på skidor är pulkan det ultimata just nu. Om man vill dra hem varor eller ungar. Tungt och kanonbra träning. När vi tränar militärträning med Nordic Military Training drar vi däck efter oss. En pulka med ett barn eller femton liter mjölk funkar lika bra. 7. Passa på att åka pulka nerför backen själv! När du ändå råkar ha den ute. Det finns få grejer som är så roligt som att åka pulka. På vägen upp sedan, får du fantastisk backträning. Det bygger starka lår. 8. Lek med hunden i snön. Ojojoj, vad de tycker att det är roligt. Min egen springer spaniel hoppar rakt upp och ner i snön och letar grejer. Lyckligare jyckar får man leta efter. 9. Spring! Jo, det går. Sätt på ett par icebugs-skor och bara kör. De har inbyggda broddar och funkar kanonbra. Fötterna, benen, knäna och låren – och lungorna! – får kanonbra träning. 10. Lyft barn och barnvagnar över snövallar. Gå en extra omväg för att hjälpa en gammal människa med matkassarna eller över gatan. Hjälp varandra! Det mår vi alla så mycket bättre av. ️

Lämna ett svar

Required fields are marked *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.