Det finns många falska myter och fördomar kring ätstörningar. Till exempel att det mest skulle drabba unga tjejer, att det är en modegrej, är mammans fel och att ”det växer bort”. Dessa fördomar gör att många inte söker hjälp, eller att vi runt omkring någon som drabbats känner för stor skam för att våga se och ingripa. I veckan var professor Cynthia Bulik, en av världens ledande experter inom området, i Stockholm för att sprida 9 viktiga sanningar kring anorexi, bulimi, hetsätning och andra matmissbruk. Läs mer här: Http://www.vardagspuls.se/inre-halsa/9-livsviktiga-sanningar-om-atstorningar/

Det finns många falska myter och fördomar kring ätstörningar. Till exempel att det mest skulle drabba unga tjejer, att det är en modegrej, är mammans fel och att ”det växer bort”. Dessa fördomar gör att många inte söker hjälp, eller att vi runt omkring någon som drabbats känner för stor skam för att våga se och ingripa. I veckan var professor Cynthia Bulik, en av världens ledande experter inom området, i Stockholm för att sprida 9 viktiga sanningar kring anorexi, bulimi, hetsätning och andra matmissbruk. Läs mer här: Http://www.vardagspuls.se/inre-halsa/9-livsviktiga-sanningar-om-atstorningar/