I dag fick jag vara med på en privat visning av Astrid Lindgrens hem. Vi var tolv utvalda, från förlaget, @rabensjogren . Det var en märklig känsla, nästan andäktig. Allt var orört sedan hon dog. Det var som om hon faktiskt var närvarande i de små berättelserna och tingen. Hennes jacka hängde kvar i hallen. Och kepsskärmen. Som om hon bara kilat ut en stund för att handla mjölk. Och så luktade det som hemma hos min farmor. Det blev en dubbel saknad. Men jag blev lite lycklig när jag insåg att jag är god vän med Madickens barnbarn. Så självklart nu när jag vet det. Pusselbitarna faller på plats. Livet, livet, livet.

I dag fick jag vara med på en privat visning av Astrid Lindgrens hem. Vi var tolv utvalda, från förlaget, @rabensjogren . Det var en märklig känsla, nästan andäktig. Allt var orört sedan hon dog. Det var som om hon faktiskt var närvarande i de små berättelserna och tingen. Hennes jacka hängde kvar i hallen. Och kepsskärmen. Som om hon bara kilat ut en stund för att handla mjölk. Och så luktade det som hemma hos min farmor. Det blev en dubbel saknad. Men jag blev lite lycklig när jag insåg att jag är god vän med Madickens barnbarn. Så självklart nu när jag vet det. Pusselbitarna faller på plats. Livet, livet, livet.