Det finns ett uttryck inom det militära som vi har fått lära oss inom NMT: Lös uppgiften! När förutsättningarna inte riktigt blir som man hade tänkt sig. När terrängen inte stämmer med kartan. När någon annan har klantat sig, och allt plötsligt känns omöjligt. Och ändå: Situationen är akut. Lös uppgiften! Lite så känner jag när politiker sitter och bråkar om vems fel sjukvårdskrisen och poliskrisen är. Sluta snacka så mycket i leden. Läget är akut. Lös uppgiften!

Det finns ett uttryck inom det militära som vi har fått lära oss inom NMT: Lös uppgiften! När förutsättningarna inte riktigt blir som man hade tänkt sig. När terrängen inte stämmer med kartan. När någon annan har klantat sig, och allt plötsligt känns omöjligt. Och ändå: Situationen är akut. Lös uppgiften! Lite så känner jag när politiker sitter och bråkar om vems fel sjukvårdskrisen och poliskrisen är. Sluta snacka så mycket i leden. Läget är akut. Lös uppgiften!