Tejpade treåringens mun

Ibland fattar man inte hur vuxenvärlden fungerar. Som den förskollärare i Lund som tejpade en treårings mun. Med två varv runt huvudet, för att han inte kunde vara tyst när de sa åt honom.
Och ingen i personalen reagerade!
Inte förrän en annan mamma blev förskräckt och slog larm.
En eloge till den mamman.
Och personalen borde banne mig tvångstejpas!
Så de fattar hur oerhört kränkande det är.

9 kommentarer

Det är väl inte barnet som ska flyttas? Först straffas han med tejpning och nu blir det ett ännu värre straff, han ska flyttas från ett ”dagis” där han trivs och har kompisar! Nä ta bort förskolläraren och hans lika korkade kollega. Och låt dem aldrig arbeta med barn igen.
Stor eloge till mamman som reagerade!!

Min allra första tanke var att det måste vara något kvällstidningsknep för att få läsare. Men det var ju ändå i Sydsvenskan, och de skriver väl ändå inte rena lögner.
Att tejpa för munnen på en treåring måste ju vara en form av barnaga, och det är ju förbjudet. Det måste ju vara farligt att göra något sådant. Tänk om barnet varit täppt i näsan, vad hade hänt då? För att inte tala om vilken total skräckupplevelse det måste ha varit.
Och att göra det för att barnet pratar för mycket…men hallåååå! Pratar, det gör väl barn alltid, hela tiden.
Men märkligast av allt är väl att ingen annan reagerar i personalen och att föräldrarna sedan skriver på en lista för att förskolläraren ska få vara kvar. Som om ingenting hade hänt liksom.
Men jag tycker fortfarande att det är så sjukt att det kan hända på en förskola i Sverige, att jag inte riktigt kan tro att det är sant. Tejpning, det är väl något som brottsoffer kan råka ut för, inte en treåring på en förskola.
/Ingrid

Det är väldigt olika ton i gårdagens och dagens artikel:
– I går var pojken högljudd, idag pratade han för mycket.
– Igår fick han en bit tejp över munnen, idag virades det tejp två varv runt huvudet.
– Igår var pojken rädd och grät, idag var det mest alla andra som blev upprörda.
– Igår tyckte pojkens föräldrar att det var OK att läraren började arbeta igen, idag byter de dagis.
Det känns som om vi får höra de olika parternas version av historien. Sanningen ligger förmodligen någonstans PMellan dessa skildringar.

Det är inte bara förskolläraren som bör skiljas från arbetsplatsen, även de chefer som känt till det hela utan att agera innan pressen skrev om fallet bör naturligtvis ha sin ledarlämplighet omprövad.
Det är typiskt, barnen är utlämnade åt dagispersonalens godtycklighet och när någon i personalen avslöjas försöker man sopa det hela under mattan.

Ja, det händer lite incidenter då och då som får en att fundera. Tyvärr är det så att förskolebarn saknar skydd i Arbetsmiljölagen eller en Lex Sarah lag (där personalen är skyldig att anmäla brister) – http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_331278.svd.
Mången personal är säkerligen hårt pressade av stora barngrupper, lite personal, många vikarier och buller – vilket gör att de beter sig olämpligt PMellanåt.
Jag tycker att det hög tid att stärka de små barnens skydd, för tyvärr verkar många inte se farorna eller vilja göra något åt de problem som faktiskt finns.

Mannen som tejpade igen en liten tre årig pojkes mun försökte våldta mig uppe i Höör 2002. Han är ordförande i hyresgästföreningen i lund och hotade, trakasserade mig då jag som ENDA kvinna satt som ordförande i den styrelse där han alltså nu sitter längst upp. Han är en psykopat utan dess like. Döm av min stora chock när jag för drygt 1 år sen såg honom på min dotters dagis, dock ej på samma avdelning. Blev chockad och omtalade för ALL personal hur farlig denna man var. Pratade med advokat som sade, att det kommer en dag då denna man gör bort sig och sanningen ska komma fram i ljuset
Mycket tragiskt att en liten osyldig pojke ska behöva kränkas först. Hur många barn han gett sig på vet vi inte, men mörkertalet är säkert stort!
Madeleine Moberg
F.d ordförande för hgf lund

Jag har en son på samma dagis där denna man arbetar och har sett mannen ifråga ta tag i barnen på ett otillbörligt sätt. Karl´n är över 60 år och har blivit omplacerad. Varför han jobbar med barn är för mig en gåta. Han är mycket osympatisk och visar aldrig någon ånger eller vänlighet. Hans stenhårda kyla skrämmer och jag hoppas verkligen att han aldrig någonsin kommer i närheten av våra barn igen
Lättad förälder

Är ungen dumm nog att sitta o vråla trots tillsägningar tycker jag faktiskt det är bra att någon lär honom hålla tyst.