Äggröra med lax

Cathrine Schück ger sitt bästa tips för en riktigt krämig äggröra eller omelett. Det är att använda en klick crème fraiche i stället för vatten, grädde eller mjölk.
Tillsammans med lite rökt lax eller parmesanskinka, sallad och kanske lite färska örter så blir det en riktig drömlunch.

1 portion
3 ägg (4 om de är små)
1 rågad msk crème fraiche
1 nypa salt
hårdost i tärningar
hackade färska örter

Vispa ihop ägg och crème fraiche. Rör ned ost och örter. Slå detta i en panna, helst teflon men annars en vanlig med en liten klick smör. Rör med trägaffel tills röran börjar stelna. Tag av pannan och lägg upp på tallrik.
Serverar du rökt lax till är det gott med extra nymalen svartpeppar och till skinka blir det gott med tomater.

BETYG:
Gunnar: 4. ”Jättegott och enkelt. Går snabbt att laga och ungarna gillar det.”
Hillevi: 5. ”Mums filibabba!”
Elliot: 5. Mums!
Movitz: 3 999. ”Om jag får ha ketchup på”. (Han ville inte ha lax, men gärna skinka.)
Lykke: 5. ”Gott! Jag tycker om den rosa!” (Laxen)

Kommentera

Required fields are marked *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.